יוסי

הקצאת קרקע שמיועדת לשטחי ציבוא

שלום, אצלנו בישוב הקרקעות מחוכרות לאגודה השיתופית. האם בשטחים שמוגדרים כשטחי ציבור האגודה יכול לעשות ככל העולה על רוחה? היינו, לבנות גן, בית כנסת או מה שבא לה?

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! כל גורם המחזיק קרקעות "ציבוריות" ביישוב, שהוחכרו לו לצרכי ההתיישבות והמתיישבים, אמור לנצלן למטרות מתאימות, כגון... אלה הנזכרות בשאלה. אגודה שיתופית המבקשת לבנות בקרקע המוחזקת בידיה, כפופה להחלטות מוסדותיה, אשר בראשם האסיפה הכללית, וכמובן – לאישורים מתחייבים מרשויות התכנון והבנייה, ולהסכמת "רשות מקרקעי ישראל" ( אם מדובר באדמת-לאום ).