דניאל

קיבוץ מופרט- האם יש חיה כזו?

שלום רב לבעל הפורום הנכבד האם יש קיבוצים שהם מופרטים לחלוטין? אם כן מי הם הקיבוצים? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! "תקנות האגודות השיתופיות ( סוגי אגודות ), תשנ"ו-1995" כוללות 27 סוגים, כאשר הגדרת "קיבוץ" מתפצלת לסוגי-משנה, ובהם - "קיבוץ מתחדש" ( המכונה לעתים "קיבוץ מופרט" ). כ"קיבוץ מתחדש" תסווג אגודה אשר, בין היתר, היא "מאורגנת על יסוד של שיתוף הכלל בקניין, של עבודה עצמית ושל שוויון ושיתוף בייצור, בצריכה ובחינוך, ואשר בתקנונה קיימת הוראה באחד או יותר מהעניינים האלה": "חלוקת תקציבים... שיוך דירות... שיוך אמצעי הייצור לחבריה, למעט קרקע מים ומכסות ייצור...". הגדרת קיבוץ כ"מתחדש" איננה דורשת הפרטה מלאה; אדרבא – בחלק מהנושאים היא אף משמרת את השיתוף. מכל מקום: מידע על מידת ההפרטה בקיבוץ זה או אחר – ספק אם קיים אצל גורמים מחוץ לקיבוץ עצמו; כתובת לבירורים – באתר הקיבוצים באינטרנט, או אצל התנועות הקיבוציות.