משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותמנהל מקרקעי ישראל או רשות מקרקעי ישראל

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

מנהל מקרקעי ישראל או רשות מקרקעי ישראל

איצ
איציק טאטי

שלום רב התחלתי תהליך לרכישת מגרש בהרחבה של מושב שדה דוד באוקטובר2015 התהליך מתבצע כך 1) ועדת קבלה במושב 2)חתימה על חוזה פיתוח ותשלום עבור פיתוח 3) קבלת שובר ראשוני עבור פתיחת תיק שאותו שילמתי בתחילת דצמבר 2015 4)תשלום שובר עבור המגרש שאותו אמורים לקבל תוך חודשים ספורים אלה שהמינהל עיכב את השובר עד היום והעלה את הסכום בערך ב150000שח האם יש מה לעשות מול מינהל מקרקעי ישראל

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! "מינהל מקרקעי ישראל", אשר מכוח חוק הפך ( לפני שנים אחדות ) ל"רשות מקרקעי ישראל", חייב בחובת הגינות מוגברת, כבר בעצם היותו גוף ציבורי-מינהלי: כך לפי פסיקה מושרשת ומחייבת של בית-המשפט העליון, שראשיתה בתקדים מ-1993, אשר נפסק כנגד... "מינהל מקרקעי ישראל" ( בג"צ 4422/92 ). אם אכן עיכב הגוף הרשותי את הנפקת השובר, כנטען בשאלה, וזאת ללא סיבה הנובעת מהאזרח-המבקש וללא צידוק אובייקטיבי ענייני – יש מקום לתבוע את תיקון השובר, עם צמצום התשלום בהתאם. מכל מקום, לפני כל תביעה – ראוי לברר עם הרשות ( "רמ"י" בשמה המקוצר ) את פשר העיכוב המדובר, ואת נכונותה להעמיד את השובר על השיעור שהיה נהוג טרם העיכוב ; בנסיבות היקפו הניכר של הסכום שבמחלוקת, כדאי לשלב סיוע של עו"ד כבר בשלב הבירור.