בת-ציון

הצטרפות לאגודה שיתופית - יתרונות מול חסרונות

שלום, אני גרה ביישוב קהילתי והוריי חברים באגודה השיתופית בו. אני בת 21. ביום חמישי הקרוב תהיה הצבעה על קבלת חברים חדשים לאגודה. חשבתי להצטרף לאגודה אך אני לא יודעת אם אכן זה צעד חכם- האם במקרה שארצה לעבור ליישוב אחר כשאתחתן אוכל לעבור לאגודה האחרת בקלות? יכול להיות שיש מיסים שעליי לשלם? או שיש חסרונות נוספים? אשמח לתשובה מחכימה:) תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מכיוון שניתן "להשתחרר" מחברות באגודה, לפי רצון החבר – לא נראה שיש חשש לקושי בעת מעבר ליישוב אחר; אדרבא, יתכן שלפי תקנון-האגודה – עקירת מושבו של חבר מהיישוב משמיטה את הבסיס לכשירותו לחברות. שיקולים לגבי הצטרפות לחברות, במיוחד כאשר ההורים הינם חברים באגודה והבת מתגוררת ביחידת-דיור השייכת להורים – הינם נושא להחלטה אישית לפי נסיבות העניין: לרבות נסיבות אישיות ומשפחתיות, נסיבות הנוגעות לקהילת החברים הקיימת, הצפי להטבות הנובעות מהחברות, ההשלכות העלולות לנבוע מסירוב להצטרפות לחברות, וכיוצא באלה. אם הצטרפות לחברות הינה נורמה מקובלת בקרב אחרים בגילה ובמצבה של השואלת – יתכן כי מוטב לבחור באופציה הקלה יותר לתיקון, במקרה שיתברר כי הבחירה שגויה. כאמור – "טעות" בהצטרפות לחברות באגודה נתונה לתיקון ע"י פרישה ממנה.