יעקב

חברות בשתי אגודות -בני זוג נשואים

האם יכולים זוג נשוי להיות חברים בשתי אגודות שונות? כאשר כל אחד מהם חבר באגודה אחרת מלפני הנישואין? ואם לא מהו הפתרון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כפי שאדם כשיר להיות בעל-מניות ביותר מחברה אחת - הוא כשיר להיות חבר ביותר מאגודה שיתופית אחת ( למשל: חבר-"אגד" שהינו גם חבר אגודת-מושב, וכידוע – חברי אגודה חקלאית במושב או בקיבוץ, החברים גם באגודה השיתופית הקהילתית כתושבים ). יש להניח, כי השאלה מכוונת לחברות של כל אחד מבני-הזוג באגודה שיתופית של יישוב שיתופי אחר. במקרה כזה, עשויה השאלה לעלות, מעשית, עקב הבעת עמדה כלשהי מצד אחת האגודות, לגבי בן-הזוג החבר בה והמתגורר מחוץ ליישוב; כל עמדה כזו חייבת למצוא ביסוס בתקנון של האגודה הנוגעת לעניין, וגם אז ניתן להעלות טענות מול האגודה, לגבי פרשנות ולגבי יישום הוראות-התקנון שביסוד עמדת האגודה. אם השאלה הועלתה כאן עקב עמדה כאמור – מוצע לבררה עם ועד-ההנהלה של אותה אגודה, על רקע הוראות התקנון עליהן נסמכת האגודה ועל רקע נוהגה כלפי אחרים, ולפי הצורך - להסתייע בעו"ד לבירור המחלוקת, על-פי נסיבות המקרה, תוך התייחסות משפטית לפרשנות וליישום של הוראות-התקנון.