דוד שר

סמכות מנהל הקהילה בקיבוץ מתחדש

האם יש סמכות בלעדית למנהל הקהילה , מבלי שהביא נושא זה לדיון בפורומים המתאימים והלא מתאימים, לתת בידי חבר מכתב אשר משמש אותו בבית המשפט כנגד חברו מאותה קהילה, וללא אישור יו"ר הקהילה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! במתן מכתב-אישור ע"י מנהל-קהילה בתאגיד יישובי, יש לאבחן בין מכתב המאשר עובדות שאינן חסויות, לבין הבעת עמדה בשם התאגיד. במקרה האחרון אין מנהל-קהילה מוסמך, ממילא, לתת אישור ללא החלטה של ועד-ההנהלה, ולאור סכסוך הקיים בין חברים – רצוי כי גם ההנהלה תקבל תחילה ייעוץ של עו"ד, הן לגבי עצם מתן האישור והן לגבי תוכנו וניסוחו. אם מדובר באישורן של עובדות ידועות, יש לקחת בחשבון כי בהליך משפטי זכאי בעל-דין לבקש את זימונו של מנהל-הקהילה למתן עדות, והצגת מכתבו בשלב מוקדם עשוי אף לסייע לצד-שכנגד. בהקשר זה ניתן להציג שאלה גם בכיוון ההפוך: האם ראוי היה כי מנהל-הקהילה יסרב לאשר עובדות ידועות, אם נתבקש לכך ע"י מי שרואה עצמו נפגע? מכל מקום, התשובה המלאה תלויה בנסיבותיו של המקרה, וכמובן – בתוכנו, ניסוחו ומשמעותו של המכתב המדובר, על רקע הנסיבות.