שמעון

גביית תשלומים מעבר למיסי היישוב השוטפים

שלום רב, אנחנו חברים באגודה שיתופית. האגודה גובה מאיתנו מס על פעילות נוער, למרות שבננו אינו משתתף בה. יש לציין כי המס הזה הוא מעבר למיסי היישוב השוטפים אותם אנו משלמים בכל מקרה. פנינו מספר פעמים לאגודה כדי לבקש ויתור על הפעילות ולהפסיק את החיובים עבורה, אך את האגודה זה לא מעניין והיא אומרת שהכסף נגבה מכל שכבת הגיל, בין אם משתתפים ובין אם לאו. האגודה העבירה את העניין הזה גם בהחלטת אסיפה. אנו חושבים שגביית המס הזה מעבר למיסי היישוב הרגילים, גם ללא השתתפות בפעילות , אינו תקין ואינו צודק, גם אם הוא מגובה בהחלטת אסיפה. אנו מתכוונים להיכנס להליך משפטי אל מול האגודה בעניין הזה. שאלתנו היא, עבור הסוגייה הנ"ל שהיא מבחינתנו רצון לבטל הליך לא תקין לדעתנו מצד האגודה, האם אנו צריכים לפנות לבית משפט לתביעות קטנות, או בית משפט שלום, או משהו אחר? נודה על תשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! חלק ניכר מן השירותים הניתנים לציבור ע"י האגודה היישובית ( קהילתית או התיישבותית ), מוסדרים במימון שאיננו ניתן לצמצום עקב פרישה או ויתור מצד חברים בודדים. יש להניח, כי השירות החשוב של פעילות-נוער, המתואר בשאלה, הינו אחד מאלה. תשומת-הלב מופנית גם לתשובת מנהל-הפורום לשאלה מיום 25/5/17 (ס). טרם פנייה להליכי-משפט, יש להסתייע בעו"ד – לפחות לשלב בדיקה וייעוץ, לרבות פנייה מוקדמת בכתב אל האגודה ( דבר מתבקש טרם הגשת תביעה ), ואף לניהול הידברות מול האגודה, בניסיון לחסוך את הצורך בהתדיינות. סיוע של עו"ד כמוצע, יכלול – לפי הצורך – גם בדיקת תקנון-האגודה, בו אמור להימצא סעיף-בוררות, העשוי להביא ל"הסבת" התביעה למסגרת בוררות, גם אם תוגש לבית-המשפט. כמו-כן יש לבחון את המסמכים שנחתמו בשלב הליכי הקבלה וההתיישבות במקום – יתכן שיש בהם התחייבות, המבססת את דרישת האגודה. אם צעדים ראשונים של עוה"ד יביאו למסקנה שיש מקום לתביעה משפטית – יורחב הסיוע להכנת כתב-התביעה, תוך בחירת הפורום המתאים להגשתה. בנוסף, מוצע לאתר משפחות נוספות שלהן עניין משותף בנושא, כדי לגייסן למאמץ הציבורי והמשפטי גם יחד. אם סיבת ההימנעות מקבלת השירותים המדוברים במקרה הנוכחי, הינה סיבה מיוחדת ומוצדקת – יש מקום להידברות עם האגודה, בהתאם, כמקרה מיוחד שלא ייצור תקדים.