ארז

רישום דירה בטאבו בקיבוץ

שלום בקיבוץ שעבר תהליך שיוך דירות במינהל והדירות רשומות על שם החבר האם יש צורך והאם כדאי לרשום גם בטאבו . מה ההבדל בין שני הדברים

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! "רשות מקרקעי ישראל", אשר פעלה בעבר כ"מינהל מקרקעי ישראל", ממשיכה לקיים מירשם-זכויות במקרקעי-הלאום שבניהולה, ומירשם זה מוכר כאמין גם ע"י בנקים למשכנתאות וע"י ציבור הרוכשים הפוטנציאליים. יש לזכור, כי מאות-אלפים(!) של משפחות, בכל רחבי הארץ, מתגוררות זה עשרות שנים בבתי-דירות, אשר ניבנו על קרקע-הלאום, ללא תשתית רישומית של חלקות ושל "בתים משותפים", ועקב כך – בזכויות שאינן רשומות כלל במירשם-המקרקעין הארצי-הרשמי ( ה"טאבו" ), המנוהל ע"י משרד-המשפטים. הזכויות לגבי בתים ודירות אלה רשומות – עד היום – במירשם של "רשות מקרקעי ישראל" ( בעבר – מירשם-"המינהל" ). גם אם רישום קנייני במירשם הארצי מקנה יתרון מסויים – הוא מחייב קיום תשתית רישומית-מסגרתית של חלקות "רשמיות", אשר יש צורך בהסדרתה היישובית, כבסיס לרישומי זכויות לבעלי יחידות-הדיור. במקרה הנוכחי, מוצע לפנות אל מזכירות-הקיבוץ כדי לברר, האם ומתי תוסדר בקיבוץ תשתית של חלקות-רישום, כדי שניתן יהיה לרשום את הזכויות גם במירשם זה.