ניר

ביטול חברות של משפחה נקלטת בקיבוץ

לאחר 10 שנות מגורים בקיבוץ 4 אחרונות כחברי קיבוץ. קיבל ועד ההנהלה החלטה לבטל את החברות. בטענה של הפרת הסכם הצטרפות מבחינת אי עמידה בלוחות זמנים של בנית הבית

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! אם התקבלה משפחה לחברות בקיבוץ – לא קל לבטל חברות קיימת, וגם אם קיימת על כך החלטה באסיפה כללית של הקיבוץ, עדיין יתכן כי ההחלטה תימצא כחסרת בסיס משפטי להביא לתוצאה משמעותית כזו. ה"מכשולים" בדרכו של קיבוץ לביטול חברות קיימת, עשויים לעלות כבר מתקנון-האגודה ( עם פירושן המשפטי הנכון של הוראותיו בנושא ), או מתקנות האגודות השיתופיות בנושא "חברות", או מעקרונות ומהוראות של הדין הכללי. כל אלה – נושא ראוי לבדיקה ולסיוע משפטיים של עו"ד. במקרה המדובר בשאלה, עולה סימן-שאלה גם עקב הסיבה הנטענת מצד הקיבוץ, להפרה של התחייבות בנייה במועד. גם עניין זה אמור להיבחן משפטית, לרבות בשאלה: האם ניתנה למשפחה התראה ואורכה מתאימות, לפני צעד כה דרסטי כלפי חברותם בקיבוץ, והאם הפרת חובת הבנייה במועד לא היתה מלווה בנסיבות ובסיבות מיוחדות, העשויות להביא להתחשבות?