לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דוד

סירוב אגודה למסור מסמכים לחבר

שלום רב, לפני מספר שנים, חתמה האגודה בה אני חבר על הסכם שכירות מול בית עסק פרטי. דא עקא, שמאז החלה פעילותו של בית העסק, מהווה הדבר מטרד לתושבי המושב. לפיכך, פניתי אל ועד האגודה בבקשה לקבל העתק מהסכם השכירות, אך נעניתי בשלילה בטענה כי מדובר במסמך פנימי וחסוי של הוועד שלא ניתן להמציא לי אותו. האם הוועד יכול לסרב להמציא לי העתק מהסכם השכירות? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! השכרה של מבנה במושב לגורם פרטי לצרכי עסק, יוצרת השלכות אחדות המחייבות בדיקה; גם אם חוזה-ההשכרה עצמו עשוי להיחשב כחסוי, עקב אינטרס מסחרי של השוכר – אין בכך כדי למנוע בדיקה של גורמי-הביקורת באגודה, הן לגבי עצם ההתקשרות והן לגבי תנאי חוזה-ההשכרה. דרישה לביצוע בדיקת-ביקורת כזו זכאי להעלות כל חבר, במיוחד אם הפעלת העסק גורמת למיטרד. התחמקות נמשכת מצד ועד-ההנהלה ללא הנמקה מתאימה, והעדר צעדים מצדו למניעת מיטרדים - עלולים ליצור רושם שיש מה להסתיר בעיסקת-ההשכרה, אשר בין תנאיה היה אמור להיכלל תנאי מפורש בדבר הימנעות מגרימת מיטרדים בתחומי-המושב, עם הסדרה סבירה מראש של נושא החניית רכבים ע"י לקוחות העסק וע"י ספקיו. על-פי המתואר בשאלה, יוצרת הפעלת העסק מיטרדים הפוגעים גם באחרים, ומוצע לארגן יוזמה משותפת לפנייה בכתב אל מוסדות האגודה, ולפי הצורך – אף להסתייע בייעוץ של עו"ד, הן מול האגודה והן מול מפעילי העסק במבנה שבמושב. גם אם ההשכרה המדוברת מותרת על-פי תנאי "חוזה המשבצת" המושבי, וגם אם הכנסותיה מועילות לאגודה – יש מקום לצפות לגישה חברית ועניינית של ועד-ההנהלה, כדי להסיר מיטרדים מהחברים-הנפגעים וכדי למנוע טירדה והוצאות מכל הנוגעים בדבר עקב המחלוקת הקיימת.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות