אביעד

בירור בגין חובת תשלום דמי כניסה לאגודה ביישוב

ביישוב שאליו עברתי להתגורר מבקשים ממני לשלם דמי כניסה לאגודה השיתופית ע"ס של 18,000 ש"ח. האם זו חובה שחלה עליי או שיש לי אפשרות חוקית להימנע מכך ולא להצטרף לאגודה אך כן להתגורר ביישוב? אציין כי היישוב פרסם רשמית שאין יותר משמעות לועדת קבלה , היות וכמות המשפחות שהצטרפו/קנו בית ביישוב, חצתה את המס' 400

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! גם אם מספר המשפחות ביישוב קהילתי קטן מ-400, ויש בו "ועדת-קבלה" הפועלת כדין – גם אז אין האגודה השיתופית זכאית לדרוש תשלומים בהקשר לקבלה לחברות בה ו/או להשתכנות ביישוב, אלא על בסיס משפטי בר-תוקף ובהיקף כספי תואם. אם ההצטרפות לאגודה מקנה לחבר-המצטרף זכויות בנכסים של האגודה, לרבות על דרך השתתפות בהשקעותיה או בתוצאותיהן – יש יסוד עקרוני לדרישתה, ונותרת שאלת התאמתו או סבירותו של סכום-הדרישה. דרישה מצד אגודה שיתופית, כאמור בשאלה, אמורה להיות מלווה ביכולתה של האגודה להציג את הבסיס לדרישתה, לרבות לגבי סכומה, וכן – בחובתה להבהיר, מה יירשם בקבלה שתוציא כנגד התשלום, כהגדרת מטרתו. פרטים כאמור ניתן לדרוש מן האגודה, ואם אין בהם כדי לשכנע – יש לבחון אותם בבחינה עניינית, ואף משפטית, בהתאם.