משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותבני זוג לשעבר חברים בועד ההנהלה

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

בני זוג לשעבר חברים בועד ההנהלה

עוד
עודד

בקיבוצי ועד ההנהלה מונה 5 חברים ,שנים מהם בני זוג לשעבר שחיו שנים כמשפחה ולהם ילדים משותפים . שאלתי היא: האם כהנתם של בני הזוג לשעבר אינה פסולה ע"פ הקריטריונים הרשומים בפקודה ואשר ענינם הגבלת כהונה של בני משפחה בועד ההנהלה

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! תקנה 26 של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )" קובעת איסור כהונה בו-זמנית בוועד-ההנהלה של אגודה, על שורה של בעלי קירבה משפחתית המנויים בתקנה, וביניהם – "בני-זוג". אולם גבר ואשה שאינם נשואים ואינם חיים כבני-זוג – אינם בגדר האיסור, גם אם היו "בני-זוג" בעבר, וגם אם יש להם צאצאים משותפים.