עודד

בני זוג לשעבר חברים בועד ההנהלה

בקיבוצי ועד ההנהלה מונה 5 חברים ,שנים מהם בני זוג לשעבר שחיו שנים כמשפחה ולהם ילדים משותפים . שאלתי היא: האם כהנתם של בני הזוג לשעבר אינה פסולה ע"פ הקריטריונים הרשומים בפקודה ואשר ענינם הגבלת כהונה של בני משפחה בועד ההנהלה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תקנה 26 של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )" קובעת איסור כהונה בו-זמנית בוועד-ההנהלה של אגודה, על שורה של בעלי קירבה משפחתית המנויים בתקנה, וביניהם – "בני-זוג". אולם גבר ואשה שאינם נשואים ואינם חיים כבני-זוג – אינם בגדר האיסור, גם אם היו "בני-זוג" בעבר, וגם אם יש להם צאצאים משותפים.