מיכל

כיצד בית המשפט מתייחס למיסים שמשולמים בין יורשים?

עו"ד הנכבד שלום שאלתי קודם שאלה ונראה לי שלא הצלחתי להסביר את עצמי אז אני מנסה שוב: אשמח לדעת לפי ניסיונך המקצועי ותקדימים של פסקות בית המשפט מה יחליט בית המשפט במקרה של מכירת משק שקיימים לו מספר יורשים ויורש אחד רוצה לרכוש את כל היורשים החוצה. או במקרה בו אחד האחים צריך לפצות את שאר האחים לפי סעיף 114 שאתה ציינת. האם בית המשפט יתחשב רק במיסים שמשולמים בפועל (ובמקרה שלי - בין יורשים- הרי אין תשלום דמי הסכמה) או בית המשפט יבצע הערכת שווי נטו לפי חוות דעת שמאי כאילו המשק נמכר לצד שלישי? תודה רבה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ראשית יש לחזור ולהזכיר, כי תשובות בפורום אינטרנטי כלשהו ( כולל בפורום זה! ) – אינן בגדר ייעוץ משפטי, ואף אינן תחליף לייעוץ משפטי. התיאור בשאלה הובן כבר על-פי נוסחה הקודם, אך מערכת הנסיבות, נושאי-המשנה והשיקולים המעורבים במקרה הינה רחבה ומורכבת עוד יותר! אין להיכנס להסדר לעניין משק חקלאי שחל עליו סעיף 114 ל"חוק הירושה" – אלא בעזרת ייעוץ משפטי מתאים של עו"ד עם ידע וניסיון בתחום המיוחד המדובר. סיוע משפטי של עו"ד גם יבהיר לשואלת את משמעות התשובה שכבר ניתנה לשאלתה הקודמת, לרבות בהקשר לסעיפי-המשנה של סעיף 114 הנ"ל במלואו, ולרבות בעניין הכספים המיועדים לתשלום ליורש השני ( האם ובאיזו מידה יהיה מקורם בכספי-העזבון? ) – שאלה בעלת משמעות לנושא-המשנה החשוב של מיסוי. וגם באלה אין כדי למצות את הבירור הצפוי של עוה"ד.