ניר זכאי

חובת השמירה ביישוב קהילתי לבעל פרופיל צבאי 21

לילה טוב. הייתי שמח לדעת האם היישוב בו אני מתגורר יכול לחייב אותי לשמירה בעוד שאני בעל פרופיל 21 צבאי. בגין הפרופיל הזה שוחררתי משרות צבאי (אך אבקש לחדד ולומר כי התנדבתי להמשיך לשרת בשרות קבע עד לתום החושה שלי שבסופו פרשתי מצה"ל). בגין פרופיל זה פטר אותי צה"ל (לאחר שהתנדבתי) מכל הקשור באבטחה 0שמירות/הגנת יישובים/תורנויות מפקד וקצין תורן וכו'). אודה לתשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! סעיף 8 של "חוק הרשויות המקומיות ( הסדרת השמירה )" קובע בסעיף 8, בין היתר, כי "...מי שנמצא בלתי כשיר לשרת... לפי חוק שירות בטחון, תשי"ט-1959... כשרו לשמירה לפי חוק זה ייקבע בדרך שקבע שר הפנים בהתייעצות עם שר הבריאות." פטור משירות צבאי, לרבות ע"י קביעת פרופיל 21, איננו פוטר אוטומטית מחובת שמירה לפי החוק המדובר. מוצע לפנות, לפחות כשלב ראשון, אל הגורם המרכז את נושא השמירה היישובית במועצה האזורית.

ניר זכאי

בגין פרופיל 21 לו זכיתי במהלך שרותי הצבאי שוחררתי מן השרותוהתנדבתי להמשיך ולשרת. עם התנדבותי נפטרתי מכל תורנויות האבטחה למינהן. האם לאור מה שכתבתי - זה משנה את תשובתך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

התשובה עומדת בעינה.