אורי

האם אפשרי קניית יותר מחלקה 1 בקיבוץ מתחדש?

שלום, האם קיים איסור או מגבלה כלשהי (רמ"י,חוק) המונע מחבר קיבוץ לרכוש יותר ממגרש אחד בשטח הקיבוץ? האם יש שוני במידה ומדובר במגרש בהרחבה? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מכיוון שקרקע-הלאום איננה להשקעה, מקפידים הגורמים המנהלים אותה ( כיום – רמ"י, "רשות מקרקעי ישראל" ), שלא להקנות זכויות לגורם פרטי, אלא ביחידת-מקרקעין אחת. כפי שאין מחכירים למשפחה יותר ממשק אחד במושב, כך אין מקצים ליחידה משפחתית יותר ממגרש אחד ב"הרחבה", וגם זאת – כנגד הצהרתם כי אין להם זכויות במשק או במגרש אחר על קרקע-הלאום. בדומה לכך – ההגבלה על רכישת זכויות ביותר ממגרש אחד בקיבוץ.