אורי

שכן שבנה על חלק ממגרש השייך לי

שלום, שכן במגרש צמוד פלש תוך כדי הבנייה. בדיעבד התנצל והחתים אחד מאיתנו במטרה לקבל טופס 4. ברצוני להחתים אותו שהינו מודע לפלישה ושהשטח אינו שלו ואולי בעתיד יצטרך להרוס. האם קיים נוסח מסויים? האם יש נקודות הדורשות התייחסות במסמך מעין זה? (האם חובה נוטריון במקרה זה?) שוב תודה רבה!!

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בעל זכויות בחלקת-קרקע, המגלה פלישה לשטח המשולבת בבנייה – ראוי שיפעל בנושא ללא עיכוב, באשר הזמן החולף עלול להנציח את המצב ואף ליצור בסיס לטיעוני-הגנה שונים מצד הפולש. גם אם אין מדובר בהסדר המחזיר את המצב בשטח לקדמתו, תוך פינוי הפולש וסילוק כל מבנה או נטיעות שהקים בשטח המדובר – יש להבטיח את זכויות הנפגע, לרבות לגבי העתיד, וכולל כנגד כל גורם אשר הפולש יעביר לו את מגרשו וימסור לו את החזקה בשטח-הפלישה (במכירה, במתנה או בירושה ). לצורך זה יש להסתייע בעו"ד, הן לתוכנו ולניסוחו של ההסדר שייחתם, הן לשימורו ולהבטחת כיבודו, ובמקרה של סירוב מצד הפולש – לנקיטת צעדי-התראה, טרם נקיטת הליכים משפטיים.