מוטי

חבר בקיבוץ מתחדש שגר בשכירות

שלום, רציתי לדעת האם קיים מעמד משפטי לחבר שמצטרף לקיבוץ מתחדש כאשר ביתו עדיין לא מוכן והוא גר בשכירות. האם הוא מוגדר חבר בחופשה או שיש אפשרות להגדיר אותו כחבר מלא?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! אם מועמד הצטרף לחברות באגודה, כאמור בשאלה – הרי הוא חבר האגודה. אם מדובר בהצטרפות לקיבוץ, המשולבת בהסדר-ביניים של שכירות, עד להשלמת בניית יחידת-מגורים, כעולה מהשאלה – יש להניח, כי גם הקיבוץ מודע לקיומה של החברות במצב המגורים הקיים, ואינו חולק עליה.