צמח אהרון

מהי שיטת הבחירה למנהל מש״א בקיבוץ כשיש 2 מועמדים?

יש 2 מועמדים ומעל לשנה לא מצליחים להעביר החלטה באסיפה ובקלפי. האם בפתק ניתן לסמן רק בעד אחד המועמדים או פעמיים נגד שני המועמדים. מה צריך להיות רשום בפתק וכמה סימונים בכדי לקיים הליך תקין ? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כאשר מוצגת בפני אסיפת-החברים הצעה לבחירה בין מועמדים – מוכרעת החלטת-הבחירה ע"י מניין קולות ה"בעד". הצבעה החברים באסיפה, לבחירת מועמד אחד מתוך שניים, איננה נבדלת מבחירות רגילות: שמות שני המועמדים ייכתבו על גבי פתקי-הצבעה, וכל מצביע-בקלפי יתבקש להקיף בעיגול בפתק ההצבעה שלו - את שמו של המועמד המועדף על-ידיו לבחירה. במקרה של שוויון-בהצבעה בין שני המועמדים, מוצע לנהוג, גם במקרה זה, על-פי תקנה 54(ב) של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )", המורה על בחירה בהגרלה.

אהרון צמח

הבעיה שחלק מהחברים מתנגדים ל2 המועמדים. אז איך יראה פתק חוקי ונכון?