מיכל

תנאים שהאגודה מציבה בכדי לתת את האישור שלה- האם חוקי?

שלום רב, לצורך קבלת היתר לשימוש חורג בעסק, התבקשתי לקבל את אישור האגודה. האגודה מצידה מחייבת אותי לחתום על התחייבות כלפיה כתנאי לחתימה על האישור. האם היא יכולה לעשות את זה? האם האגודה יכולה לחייב אותי לחתום על התחייבויות כלפיה בכדי לחתום על האישור ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! אגודה של יישוב שיתופי, אשר בתחומו נעשה שימוש חורג, עלולה להיפגע בגין הפרת חובה הנובעת מהשימוש החורג, עם השלכות כנגד האגודה – הן מצד רשויות התכנון והבנייה ( על-פי הדין ) והן מצד "רשות מקרקעי ישראל" ( על-פי תנאי חוזה החכירה לגבי "משבצת-הקרקע" של היישוב ). דרישה של האגודה להבטיח את עצמה בהתחייבויות מתאימות של המחזיק-המשתמש, בהקשר לכל שימוש חורג כאמור, הינה מתבקשת ואף מתחייבת; השאלה העשויה לעמוד לבירור, היא שאלת סבירות התנאים והדרישות בכתב-ההתחייבות שמכתיבה האגודה כתנאי להסכמתה.