יוסי

הרחבה בישוב קהילתי גן נר

הוועדה הארצית לתכנון ובניה ע"י רמ"י, אישרו תכנית בנייה של כ 600 יחידות דיור בישוב גן נר המונה למעלה מ 700 גגות. וועד האגודה (אגודה שיתופית) באמצעות האסיפה הכללית מבקש להתנגד להרחבה ולקיים אסיפת חברים וזאת כאמור לאחר אישור המועצה האזורית, אישור הוועדה הארצית לתכנון ובניה ותכניות סטטוטוריות של רמ"י להרחבה. 1. האם לוועד האגודה/האסיפה הכללית כלל יש סמכות בהרחבות ישוב עם למעלה מ 700 גגות וכשאין לאגודה שום משבצת. 2. האם הסמכות להרחבה לא נתונה בידי הוועד המקומי/המועצה האזורית/רמ"י? תודה, יוסי

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ביום 30 בנובמבר 2016 הועלתה בפורום זה שאלה בעניין ההרחבה הנוספת ביישוב "גן-נר", ותשומת-הלב מופנית לתשובת הח"מ, מנהל-הפורום, שניתנה שם; הדברים האמורים באותה תשובה עומדים בעינם, בהתאמות המתבקשות. בעקבות השאלה הנוכחית יצוין עוד: תוספת מתוכננת של 600 יחידות כ"הרחבה" ליישוב שבו פחות מ-800 יחידות-דיור, או בצמוד לו, הינה בגדר שינוי משמעותי מבחינת היישוב הקיים ותושביו. זכותם של אגודת-ההתיישבות ושל חבריה להתנגד לשינוי בדרכים החוקיות הקיימות - כוחה יפה לא פחות מזכותו של בעל בית-מגורים להתנגד לבנייה פוגעת בחלקה גובלת. הדברים אמורים במשנה-תוקף, אם ביצוע תוכנית ה"הרחבה" ישלול אפשרויות פיתוח אחרות, בשטח או לידו, אשר מוסדות היישוב הקיים ותושביו הוותיקים ציפו להן לצרכיהם או לרווחתם. לא למותר לחזור על המשאלה שהובעה בתשובה הקודמת - לפתרון המחלוקות ע"י הנוגעים בדבר, על דרך של בחינת צרכים ואפשרויות, תוך שילוב מירבי של חשיבה משותפת והתחשבות הדדית.