מיכל

ריבית על מסי ישוב קהילתי

יש לי חוב מסים לישוב שיש לי בו מגרש בלבד (עדיין לא בניתי את הבית). חייבו אותי ביתר, שלא לפי החוזה, ולכן החוב נגרר ורק לפני חודשיים הוסדר. כשרציתי לשלם את החוב גיליתי שנוספו לו מאות שקלים בגין ריבית. אציין שדרישות התשלום היו תמיד רק המס - 160 ש"ח לחודש - ואף פעם ולא צוינה ליד זה תוספת ריבית. לכן הופתעתי מאוד לגלות שהסכום "התנפח". אני גם לא מבינה איך ריבית על 160 מגיעה ל-49 ש"ח (כך בדרישה האחרונה - והיחידה שהריבית מופיעה בה). זה כמעט שליש הסכום. האם להבנתך עלי לשלם גם את הריבית או שיש הצדקה לבקש שיורידו אותה מסכום החוב? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! לפי הפרטים בשאלה, עולה כי מדובר בחוב שהצטבר במשך שנים אחדות, ושיעור מרכיב הריבית עולה, עקב כך, בהתאם. מכל מקום: יתכן כי חלה טעות בחישוב ( למשל: אם הריבית חושבה על הסכום הסופי שנצטבר, לגבי כל תקופת הריבית המצטברת ), וראוי לפנות בבקשה לבדיקה נוספת, ובהעדר תיקון – לדרוש לקבל את פירוט חישוב הריבית ואסמכתא לשיעורה.