מיכל

האם הקיבוץ חייב לאשר את ההסכם של החברים בעצמאות כלכלית?

האם הקיבוץ מחויב להעביר באסיפה הכללית את נוסח הסכם קבלה לחברות בקיבוץ שנחתם עם החברים החדשים המתקבלים לחברות בעצמאות כלכלית? והאם ההסכם יכול לקבוע כי הוא גובר על תקנון הקיבוץ? בקיבוץ שלנו, הקיבוץ לא הציג את ההסכמים מול החברים החדשים . תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! אישור כדין של הסכם מיוחד עם חבר-קיבוץ בעצמאות כלכלית איננו רק מעניינו של ציבור החברים, אלא גם מעניינם של הנהלת-הקיבוץ ושל החבר עצמו - כדי למנוע "הפתעות" לא נעימות לכל המעורבים, במקרה של מחלוקות או טענות, לרבות טענות בעתיד מצד חברים אחרים. הסכם מיוחד ממילא זקוק לאישור מוקדם של ועד-ההנהלה ( "מזכירות-הקיבוץ" ), הנסמך על חוות-דעת בכתב של היועץ המשפטי של הקיבוץ ( או עו"ד מומחה לנושא, במקומו ), המתייחסת גם לשאלת העדר סתירה בין ההסכם המוצע לבין תקנון-הקיבוץ, נוהגיו והחלטות האסיפה. אם החבר וועד-ההנהלה מתעקשים להימנע מהצגת הדברים באסיפה הכללית – נראה כי הם חייבים לפחות לדווח על כך לאסיפה הכללית ולנמק מדוע לא יוצג ההסכם בפניה ( מבלי לשלול את זכותם של חברים לתקוף את ההנמקה ולדרוש הצגה ודיון גלויים באסיפה ).