מיכאל ברקן

כפייה של החלטת האסיפה הכללית

תודה על המענה אך לא הבנתי מה הכוונה צריך הסכמה מפורשת בכתב של החבר לפדיון? כי גם רשום בתשובה שבהסכמה בהיקף נרחב של החברים תוכל ההחלטה לעבור. כלומר אם רוב החברים יסכימו , ניתן יהא לקבוע פדיון של הוותק? וההחלטה תחייב גם את מי שלא נתן הסכמה מפורשת בכתב? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מדובר בתשובה לשאלה מיום 12/3/18, לגבי כוונת קיבוץ להביא ל"איפוס" וותק ול"יישור קו" בנושא בין החברים. בתשובה נכתב, כי "יתכן שהקיבוץ יחזור בו מתוכניתו... בהעדר הסכמה בהיקף נרחב." זאת – באשר לדעת הח"מ, אין לכפות "פדיון וותק" על חבר, ללא הסכמתו המפורשת בכתב. לא נאמר בתשובה כאילו רוב יכפה את הפדיון על המיעוט המסרב – ההיפך עולה מהתשובה! אם יהיו בעלי-וותק רבים שיסכימו לפדיון ( כגון מטעמי כדאיות ) – החלטה על פדיון תאפשר לקיבוץ לבצע את פדיון הוותק לגביהם; לדעת הח"מ – לגביהם בלבד, ואולי תחול ההחלטה גם על מצטרפים עתידיים שיתנו הסכמתם בכתב.