גולן

שיוך דירות בקיבוץ - הורים נפטרו

שלום רב האם אפשר להגיש תביעה לחלוקת עיזבון? מדובר בנכס שבקיבוץ שהנכס עדין רשום על שם ההורים המנוחים ולכן אי אפשר לפרק בו את השיתוף האם אפשר להגיש תביעה לחלוקת העיזבון? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כדי להביא לפירוק שיתוף לגבי נכס - על המבקש להיות "שותף": בעל זכות מוכרת בנכס. כדי לקבל הכרה כזו יש לבקש, במקרה זה, צווי-ירושה לגבי עיזבונות ההורים המנוחים – בקשות אשר יכול להגיש כל יורש, אף לבדו ( עם שיגור הודעות מתאימות ליתר היורשים, כנדרש בתקנות ובטופס-הבקשה בנוסחו הרשמי ). לצורך זה, ולמטרה השלמה של מימוש הזכויות – מומלץ לשכור שירותי עו"ד. בד-בבד, כדאי לברר מראש עם הקיבוץ, האם קיימות מבחינתו מיגבלות או התנאות על מימוש זכויות בנכס ש"שוייך" בשעתו להורים ז"ל. יתכן שהדרך למימוש תהיה בפדיון שווי הנכס ע"י הקיבוץ או במכירתו לחבר-הקיבוץ, ובמקרה כזה תחולק התמורה הכספית נטו בין היורשים, לפי חלקיהם בכל עיזבון ( במקום הליכי "פירוק שיתוף" בנכס ).