ישראל אדלשטיין

השלמת העברת זכויות ברשות מקרקעי ישראל

שלום רב, האם יורש נחלה מחויב להשלים את העברת הזכויות בנחלה על שמו? האם ניתן להתנות קבלה לחברות בסיום העברת הנחלה על שם היורש? המדובר ביורש המחזיק בצו ירושה חלוט והוא היורש היחיד של הנחלה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! גם קיומו של פסק שיפוטי חלוט, בדבר ייעודה של נחלה במושב ליורש כלשהו – איננו זהה לרישום הזכויות בנחלה בשמו של אותו יורש; בין האפשרויות לשלילת מימושו של הפסק: ביטול הפסק עקב הליך מאוחר של צד נפגע ( למשל: אם לא היה בעל-דין בהליכים המשפטיים, כאשר היה צריך לצרפו להתדיינות ); קיום תנאים שנכללו בפסק ( כגון פיצוי ליורשים אחרים ) והעדר ראייה למילויים; מניעה הנובעת ממידע של רשות-מקרקעי-ישראל על היותו של היורש בעל-זכויות בנחלה אחרת בישראל; וגם באלה אין כדי למצות. במקרה כמתואר בשאלה, לאגודת-המושב אין אפשרות לבדוק את האפשרויות כולן, וכבר בכך צידוק לעמדה בדבר הוכחת נכונות רמ"י לרשום את המבקש כבעל הזכויות בנחלה. אם ממילא אין כוונה מצד השואל להימנע מרישום הזכויות בנחלה – לא אמור להתעורר קושי בביצוע מתואם עם האגודה, בשילוב הליכי קבלה לחברות.