דפנה

בחירות לוועד אגודה שיתופית

1. האם זה חוקי להחליף יו"ר וועד בכל שנה למרות שהמינימום לכהונה של הרכב וועד אגודה הוא שנתיים ? 2. האם ניתן לערער על הבחירות אם יום הבחירות התפצל והקלפי נשאר ללא השגחה בלילה? מה ניתן לעשות? -באותו עניין האם זה בכלל חוקי להשאיר את הקלפי ולפצל את הבחירות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! 1ׂ ) אם האסיפה הכללית שבחרה ומינתה את חברי ועד-ההנהלה, לא קבעה מי מביניהם יהיה יו"ר-הוועד – חברי ועד-ההנהלה בוחרים מביניהם יו"ר, כהוראת תקנה 24(ב) לתקנות בנושא "רשויות האגודה". בהעדר מיגבלה בתקנון-האגודה, אין מניעה כי חברי ועד-ההנהלה יבחרו, מדי שנה, יו"ר חדש מביניהם. התקופה הקבועה בתקנות הנ"ל כמינימום לכהונת ועד-ההנהלה, באה להבטיח יציבות של הגוף המנהל כמוסד ביצועי, ולמנוע הטרחה תדירה מדי של הציבור בבחירות חדשות. החלפה "פנימית" של יו"ר ועד-ההנהלה בתקופות-ביניים במהלך כהונת הוועד - איננה פוגעת במטרות אלה. 2) פיצול שעות-בחירה-בקלפי מותנה בשמירה קפדנית רצופה של הקלפי, עד לפתיחתה ולספירה המיידית של פתקי-ההצבעה. יש להניח, כי גם במקרה של הפיצול האמור בשאלה - לא נותרה הקלפי "הפקר". במקרה כמתואר - מוצע להשלים את הליך-הבחירות, כולל ספירת הקולות ופרסום התוצאות; אם בעקבות זאת יוגש ערעור ( במועד ), בטענה הנוגעת להעדר שמירה ראויה רצופה – ייבחן הערעור לגופו, ויוחלט בו לפי הממצאים.

דפנה

תודה רבה על המענה המהיר והיעיל! בעניין דומה, אם מס' חברי הוועד אצלנו הוא 8 חברים , האם זה חוקי לבחור כל שנתיים 4 מתוך חברי הוועד כדי לשמור על "עקב בקרקע" , ז"א שיהיה בכל עת בוועד 4 "וותיקים" ו4 "חדשים" ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! הרעיון של "חפיפה נמשכת" בין ותיקים וחדשים בוועד-ההנהלה, כמתואר בשאלה הנוספת, איננו חדש וכבר הוכיח את יתרונותיו. מימושו מותנה בהתפטרות של מחצית מחברי-הוועד כעבור מחצית מתקופת-הכהונה, כדי שהנבחרים החדשים שייבחרו במקומם, ימשיכו לכהן גם בתום כהונתם של האחרים, ובתחילת כהונתם של מחליפים חדשים.