מוטי

השתתפות נציג המליאה בישיבה של ועד מקומי.

ביקשתי לזמן את הועד המקומי בכפר יעבץ כדי לדון בבעיה שלי עם הישוב. נציג כפר יעבץ אמר לי שהוא גם ישתתף בפגישה. ביקשתי ממנו שלא יגיע לפגישה...הנציג אמר לי שלפי החוק הועד המקומי יכול לזמן את נציג הישוב במועצה לפגישה. 1. האם זה נכון. 2. היות והפגישה עבורי אישית האם אני יכול למנוע ממנו להשתתף. תודה מוטי

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! הוועד המקומי עוסק בעניינים מוניציפאליים כגוף ציבורי, ולא ברור איזה "ענין אישי" מול היישוב עשוי להצדיק סודיות של ישיבת הוועד או של פרטיכל-הישיבה, אם אין מדובר בדברים מיוחדים שבצנעת-הפרט. את מעורבותו הצפויה של חבר-המועצה הנזכר בשאלה, ראוי לבחון גם על רקע תדירות נוכחותו בישיבות הוועד המקומי: האם הוא נוכח בתדירות או דרך קבע בישיבות אלה, או שהופעתו המדוברת הינה חריגה, ומצדיקה הסבר סביר מצדו? שאלה אחרת: האם נוכחותו בישיבה עשויה להפריע או לפגוע, או שהשואל מוכן לשאת דברים בפני הוועד "בראש מורם" וללא חשש, גם בנוכחות חבר-מועצה זה או אחר? ובכלל: האם הנושא הצפוי לעלות בישיבת-הוועד נוגע גם לחבר-המועצה המדובר, והאם יש טעם אובייקטיבי לנוכחותו בדיון? מכל מקום: במקרה של קושי שאינו בא לידי פתרון להנחת דעת השואל – ניתן לערב בעניין את ראש המועצה האזורית, או את ועדת-הביקורת של המועצה או את היועץ המשפטי של המועצה.