רונן חן

התנהלות בריונית של הועד והמזכירות

יש ברשותי בית ביישוב בשומרון שהוא אגודה שיתופית כאשר השטח הוא בר רשות. לפני מספר ימים שלחתי לרשם האגודות מכתב תלונה על הוועד ויום לאחר שהוועד גילה זאת, מזכיר היישוב הגיע עם טרקטור לקצה השטח שלי (כשתי מטר מהכניסה לבית) והקים שם גדר במטרה לסמן את קצה השטח שלי, כנראה מתוך נקמנות, ומבלי כל סיבה מוצדקת- לא פלשתי לשטח לא שלי. ניסיתי לפנות למזכיר בעניין אך הוא סרב לספק תשובות. בנוסף, לא הוזכר דבר בנושא זה בפרוטוקול ישיבת הועד האחרונה אשר התקיימה מספר ימים לפני האירוע. נראה כי הוחלט על כך מעכשיו לעכשיו ובצורה לא מסודרת ובטח שלא מוצדקת. טרם הסרתי את הגדר אך היא מהווה מטרד הן פיזי והן בעקבות האקט הבריוני... מה עלי לעשות? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! קשה לתת עצה מעשית במקרה זה - מבלי להכיר את מכלול העובדות והנסיבות, ומבלי להכיר את הרקע ואת הצפוי מבחינת התנהלותם של הגורמים המעורבים. יתכן שיש צורך, כבר כעת, בהתייעצות עם עו"ד, כדי לדעת מה ומתי לעשות, ולא פחות חשוב – מה לא לעשות ( בינתיים ). בין אם ייבחר מסלול-בירור בתוך היישוב או מסלול-פניות לגורמים חיצוניים ( לרבות רשם-האגודות-השיתופיות ), ובין אם יועדף מסלול משולב – ראוי לבדוק אם מה שבוצע בהוראת המזכירות מגובה בהחלטה כדין של ועד-ההנהלה, אם לאו, ואם המעשה וההוצאות שהיו דרושות לביצועו היו חריגות וללא תקדים ביישוב, כאשר פעולה דומה אינה עומדת להינקט לגבי מגרשי-מגורים של אחרים.