אברהם שפיגלר

חבר ועד אגודה חקלאית וחבר ועד מקומי

האם יש ניגוד עניינים בחברות בוועדים של בני משפחה ( בעל ואשה / אחים ) חבר ועד אגודה חקלאית וחבר מקומי בישוב, אתמול שמעתי הרצאה של מנכ"ל מרכז המועצות האזוריות ישראל - ישראל נדיבי הוא טען כי יש כאן ניגוד עניינים וזה מופיע בתקנון צו המועצות האזוריות ואינני מוצא את זה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! "צו המועצות האזוריות ( מועצות מקומיות )", המסדיר גם את ענייני הוועדים המקומיים, קובע: "לא יכהנו בועד מקומי שני קרובי משפחה, או יותר; ...'קרוב משפחה' – בן זוג, הורה או הורי הורה, בן זוגו, בן או בת או בת זוג או בני זוגם, אח או אחות או בני זוגם." זו הוראת סעיף-משנה 106(ג) של הצו. הוראות סעיפי-משנה 106(ד) ואילך מסדירות את אכיפת ההוראות הנ"ל, למקרה הצורך. לגבי ועד-ההנהלה של האגודה השיתופית – נא ראו תשובה לשאלה קודמת בפורום זה, בהקשר לתקנה 26(ג) של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )".