אסתד

פיטורים שקריים במושב בו אני תושבת לא חברה.

רוצה לברר סמכויותיו של יושב ראש ועד מקומי. ועדת חינוך פיטרה אותי בטענות שקריות ללא הוכחות. אני פונה ללעורך דין שיתבע את צידקתי ושמי שנפגע. שאלתי היא הם היו"ר יכול לפטר ועדה במושב אשר מעשיה פוגעים בכל החברים המתגוררים בה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! עורך-הדין אליו פונה השואלת, ודאי יבדוק גם את שאלת תוקפם של אותם "פיטורים" הנזכרים בשאלה, עליהם התיימרה להחליט "ועדת-חינוך". מכל מקום - העיקרון הכללי הינו, כי הגוף הממנה מוסמך גם לפטר, ויש לברר לא רק מה סמכותה של אותה "ועדת-חינוך", אלא גם מי מינה אותה: אם מדובר בוועדה שמינה ועד-ההנהלה של אגודת-המושב, בתוקף סמכותו למנות ועדות-משנה – אזי ועד-ההנהלה מוסמך לדון ולהחליט בשאלת פיטוריה והחלפתה, כולה או חלקה. אם מדובר בוועדה שמונתה ע"י "הוועד המקומי" או ע"י "המועצה האזורית" – ניתן לפנות אליהם בהתאם.