וובר אורי

רישום בטאבו של שני בתים על שני מגרשים נפרדים בקיבוץ כבית משותף - לאחר שיוך דירות מלא.

אני גר בקיבוץ אשר ביצע שיוך דירות מלא ברמ"י. מסתבר שחלק מהבית שלי נמצא במגרש של השכן וחלק מהבית שלו נמצא במגרש שלי. בכוונתנו לרשום את 2 הבתים כבית משותף בטאבו ולנגדיר על ידי מודד מה שייך לי ומה שייך לו. האם רישום זה יפתור לנו את הבעיה וכיצד לבצעו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! יש לברר מראש – הן באגודה והן אצל רמ"י – האם וכיצד ניתן לרשום את שני הבתים וחצרותיהם כ"בית משותף", עם תשריט-חלוקה התואם את המוסכם בין שני בעלי-הזכויות, אך אינו תואם ( בשלב הנוכחי ) את הגבולות במפות שאושרו ע"י רמ"י והאגודה. הבירור מראש חיוני – הן לשאלת אפשרות הביצוע, הן לשאלת הכרוך בביצוע והן כדי למנוע תקלות ונזקים בעתיד, כאשר תעמוד על הפרק תוספת-בנייה או מכירת-זכויות לגבי כל אחד משני הנכסים. יתכן שיש צורך בתיקונים של מפות ואישורים אצל רמ"י ואצל גורמים אחרים. משולב במקרה גם הקשר נוסף – בירור השאלה, מי האחראי/ם לתוצאה הקיימת ולהוצאות שתידרשנה לתיקוניה; למשל: מודד, מתכנן, מבצע-בנייה וכיו"ב. אחריות ברשלנות מזכה כל נפגע בפיצוי מתאים לפי הדין.