י.ק.

חיוב עבור המבונה שנמצא על קרקע המיועדת לשיוך

האם חוקי לחייב חבר ותיק (מעל 60 שנות וותק יחד עם זוגתו) על הבית שהם מתגוררים , מדמי העזיבה העתידיים כאשר בחוק יסוד האגודות, המגורים מספק הקיבוץ לחבריו בחינם (כמו העבודה שבוצע על ידי החבר לא חושב כספית),כאשר דמי עזיבה הם צבירה של זכויות על שנות העבודה(כמו בכל העולם))

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תשומת-הלב מופנית לתשובה שניתנה בפורום זה לשאלה מיום 8/7/18, בנושא "שיוך דיור" על רקע עזיבת-קיבוץ. בתקנה 5 של "תקנות האגודות השיתופיות ( שיוך דירות בקיבוץ מתחדש )", בכותרת "שיוך דירות כנגד דמי עזיבה", נקבע: "הקיבוץ ישייך דירות לחבריו על חשבון דמי העזיבה המגיעים לחבר, בהתאם להסדרים שיקבע הקיבוץ בתקנונו ובהתאם לדין כפי שיהיה מזמן לזמן." בתקנה הנ"ל עצמה נותר הפתח לקבוע הסדר שונה, לטובת החבר – בין בתקנון-הקיבוץ ובין בשינוי אפשרי של הדין. בניסיון להביא לשיפור ההסדר בתקנון-הקיבוץ – יש מקום להתארגנות חברים פנימית. מאמץ להביא לשינוי דומה בתקנות - מצריך התארגנות רחבה יותר; כאן יש לקחת בחשבון, כי במציאות הקיימת - ספק אם ניתן לגבש שינוי חקיקתי אשר יתאים לקיבוצים המתחדשים כולם.