יוסי

מינוי מקורבים וחלוקת מכרזים לבני משפחה

מרדכי שלום. האם יש עילה לתביעה כאשר יו"ר הוועד המנהל את היישוב מגיש מכרזים בשם אחים שלו שיסדו חברת בניה ומקבלים פה מכרזים ביישוב, האם אין ניגוד עניינים מובהק ? טוהר המידות? מה ניתן לעשות ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בנסיבות המתוארות בשאלה, מוצע לפנות לגורמי הביקורת של האגודה, אשר יש להניח כי כבר נתנו דעתם לנושא. במקביל, מוצע לפנות ליועץ המשפטי של המועצה האזורית, בתחומה מצוי היישוב - הן לדיווח ולהתייעצות, והן לבחינה הצורך והאפשרות להתערבות מצד המועצה בכל דרך מתאימה שיתווה אותו יועץ משפטי. אין באמור לעיל כדי לשלול אפשרויות נוספות, לרבות התארגנות תושבים ביישוב וגיוס שירותי עו"ד - להתייעצות ראשונית ולבחינת צעדים מינהליים ומשפטיים.