גיל

האם הישוב יכול לחייב את בעל הנכס (שמשלם את מיסי הישוב שלו על הנכס) גם במיסי הישוב של שוכר יחידת דיור (חלק מהנכס) על אף ששוכר היחידה לא משתמש בשירותים?

מיסי ישוב

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מוצע לבדוק מהם מרכיבי התשלום הנוסף, הנדרש כאן כ"מיסי ישוב" בגין מגורי השוכר; יש להניח, כי החיוב הוא מאלה המחולקים ביישוב על בסיס של "בית אב". לגבי תשלום כזה – מוצע לברר מהם השירותים אשר בבסיסו, וניתן לצפות כי ייכללו בהם שירותים, הניתנים לתושבי-קבע ביישוב או הממומנים בעבורם, לרבות כאלה שאינם תלויים בניצול ממשי בפועל. מלבד חוסר-האפשרות של מוסדות-היישוב לוודא העדר ניצול או העדר שימוש מצד תושב זה או אחר – מפתח-החלוקה של ההוצאות לפי "בית אב" עשוי להימצא מוצדק, לפחות ככל שמדובר בהוצאות אשר גם העדר ניצול בפועל ע"י תושב אינו מאפשר חיסכון בהן. תשומת-הלב מופנית לתשובות שניתנו בפורום זה לשאלות מתאריכים 29/8/18 ו-29/4/18, וכן לתשובה לשאלה מ-15/6/18 עם התשובות הנוספות הנזכרות בה. עם זאת, אם מדובר במקרה של שוכר יחיד, במצב מיוחד המגביל מטבעו אפשרויות ניצול מצדו – יש מקום לפנות אל הגורם המתאים ביישוב, בבקשה לפטור או לפחות להפחתה.