עליזה

איך אוכל לדעת אם אני חברה באגודה השיתופית?

נטען שעלי לשלם מה שאיני חייבת בטענה שאני חברה אך לא הוצגה ראיה כלשהי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! במקרה התמוה לכאורה, המתואר בשאלה, ניתן לברר דברים ולדרוש אסמכתא במזכירות האגודה; בין האפשרויות - יתכן כי מדובר בחוב הנדרש מכל תושב בתור שכזה ( ללא תלות בחברות ), וציון ה"חברות" נבע מטעות או משיגרה. בד-בבד, מוצע לבחון ולשקול בזהירות המתאימה, שמא הכרה בחברות באגודה המדוברת מלווה בזכויות בהיקף ובמידה, היוצרים כדאיות להיענות לתשלומים הנדרשים ואשר יידרשו בהקשר לחברות בה. ככלל, חברות באגודה מחייבת קיומה של בקשה מצד החבר, עם החלטה או התנהלות משלימה מצד האגודה. בהעדר צעדי בקשה וקבלה מתאימים – אין יסוד לטענת "חברות" מצד האגודה. זאת, בצד העיקרון כי אין לכפות חברות באגודה שיתופית, וגם חבר מן המניין זכאי לפרוש ממנה.