מלכה

רוצה להעביר את הזכויות במשק לאחר פטירתו של בעלי עליו השלום

שלום ותודה מראש בעלי נפטר עליו השלום יש לנו נחלה והסכם חכירה שם רשום שהזכויות עוברות אלי לאחר פטירה כבת זוגו. האם אני יכולה לגשת למנהל עם תעודת פטירה ולבקש להעביר את הזכויות אלי? או אני חייבת צו ירושה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בנסיבות המצערות המתוארות, מצופה כי יינתן לשואלת סיוע טכני וליווי ממזכירות-המושב - הן לקבלת אישור בכתב על מגורי-הקבע בנחלה ועל החברות באגודה של המבקשת, והן בבדיקת המסמכים הקיימים לגבי המשק, כולל בירור – במקרה הצורך - אצל "רשות מקרקעי ישראל". אם לגבי הנחלה קיים חוזה-חכירה חדש, יחסית, הכולל הוראות מפורשות לעניין ירושה, עם דרישת צו-ירושה מצד הרשות הנ"ל – מוצע אזי לפנות לעו"ד הבקי בנושא, כדי שיבחן את האפשרות לנהוג במקרה זה על-פי ההסדר המקורי ורב-השנים שחל על זכויות-המתיישבים בנחלה; לפי הסדר מקורי זה - זכויות המנוח, ז"ל, אינן חלק מעיזבונו, והן מיועדות לאלמנתו-שותפתו, להשלמת המחצית שהיתה לה מלכתחילה.