חן מוטי

ניגוד אינטרסים עורך דין יועץ מישפטי

בהצבעת הועד המקומי למינוי יועץ מישפטי 4 בעד 1 נגד נבחר עורך דין שמכהן כיו"ר ועד העמותה החקלאית, כיועץ מישפטי של האגודה וגם כיועץ מישפטי של הועד המקומי, בין האגודה והועד המקומי אין שיתוף אינטרסים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כאשר קיימת "זהות ועדים" באגודה יישובית, וועד-ההנהלה של האגודה ההתיישבותית מכהן גם כ"ועד מקומי" - מקובל כי היועץ המשפטי של האגודה ילווה את חברי ועד-ההנהלה גם בפעולותיהם כ"ועד מקומי". כבר מטעם זה, אין לראות מניעה עקרונית להסתייעות ביועץ משפטי אחד, כאשר שני הוועדים נבחרים ביישוב בנפרד. עם זאת, כאשר היועץ המשפטי המשותף הינו חבר האגודה ואף מכהן כיו"ר עמותת החקלאים במושב – נראה שיש מקום לבחון את שאלת החשש לניגודי אינטרסים, גם בעזרת היועץ המשפטי של המועצה האזורית, אליה כפוף הועד המקומי, ולפי הצורך – אף בעזרת היועץ המשפטי של משרד-הפנים.