משה הנדל

זכויות החבר במושב שיתופי

חבר האגודה החקלאית השיתופית עבד מספר שנים באישור בעבודת חוץ.החבר פוטר מסיבות בריאותיות.לאחר ההחלמה אישר לו הרופא התעסוקתי לעבוד . גילו 63 . ניסה לחזור למעגל העבודה מחוץ למושב ללא הצלחה. כעת מבקש החבר לחזור לעבוד במושב והוא מבקש לדעת מהם זכויותיו והאם המושב חייב לקבלו חזרה לעבודה במושב כאשר יש לו אישורים רפואיים המאפשרים לו עבודה מלאה במיגבלה מצומצמת .

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! המקרה מעורר צורך בבירור מכלול יחסי החבר והמושב השיתופי ( כולל בדיקת תקנון-האגודה, נוהג האגודה בנושא ושאלת קיומם של תקדימים לגבי חברים אחרים במצב דומה ) בשילוב דיני העבודה, תוך בחינת הנסיבות במלואן - הן בשלבי העבר ( כולל נסיבות המעבר לעבודה מחוץ למושב השיתופי ) והן בהווה ( לרבות צרכים ואפשרויות של האגודה ושל החבר ). בדיקה כזו מוצע לבצע בעזרת עו"ד הבקי בדיני עבודה והמצוי בענייני מושבים שיתופיים. עורך-הדין אף יבדוק, האם מוצו זכויות העובד כלפי המעסיק האחרון, במיוחד בנסיבות סיום ההעסקה בגילו המתקדם של החבר. ברם, כצעד מקדים מוצע לפנות לאגודה, כדי לברר את צרכיה ואפשרויותיה להעסיק את החבר-השואל, אף אם חלקית. בד-בבד, ראוי להמשיך, במקביל, בניסיונות למצוא עבודה מחוץ למושב, לפחות כהשלמה לעבודה חלקית העשויה להימצא במסגרות האגודה.