זכריה נקסון

הצבעת חברי אגודה דרך אתר האינטרנט

כשניסינו להסדיר את אפשרות ההצבעה האינטרנטית דחה זאת הרשם. יש מניעה חוקית לעשות כן? הרי כל משתמש יש לו שם משתמש וסיסמה המקטינה הסתברות של זיוף הצבעה. ע"י הצבעה באתר משיגים מספר גדול מאוש של מצביעים מהבית. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! סוגיית הצבעה באסיפה הכללית של האגודה באמצעות מערכת מקוונת, נדונה בפורום זה בעבר, ותשומת-הלב מופנית בעיקר לתשובת מנהל-הפורום לשאלה מיום 25/6/2017. כפי שצוין גם בשאלה הנוכחית, הסתייעות במאפיינים מתואמים של תקשורת "מקטינה את ההסתברות של זיוף הצבעה", אך אין בה כדי להסיר את החשש כליל. יתכן כי היתר להצבעה מקוונת יימצא מוצדק, במקרים בהם החברים-המצביעים של האגודה מתגוררים ביישובים שונים ואף מרוחקים זה מזה; ברם, לא כך כאשר מדובר באגודה יישובית. זאת ועוד: הצבעות באסיפה כללית מיועדות לקבלת החלטות של המוסד העליון של האגודה, ומן הראוי כי החלטות אלה יתקבלו לא רק על בסיס בטוח של אמינות ההצבעות כולן (( מה תהא תחושתם של רבים, כאשר "הצבעה מקוונת" תוכרע, למשל, על חודם של קול או שניים!?...)), אלא גם לאחר דיון ראוי, הכולל קבלת הסברים, מענה לשאלות וחילופי-דעות – במעמד של התכנסות חברים מתאימה, המשלבת הצבעה בהרמת-ידיים או בפתקים בקלפי. אם לחברים רבים ישנם קשיים להופיע לאסיפות כלליות של אגודה יישובית, יתכן כי הפתרון לכך יימצא בעתיד, בהוספת צווים להרחבת אפשרויות ההצבעה באגודות ע"י מיופי-כוח - לפחות לאלה שיציגו כתבי-מינוי המפרטים גם את הנושאים להצבעה, בצד הצהרת החותם כי מיופה-כוחו קיבל הוראות מפורשות לגבי ההצבעה בשמו במועד האסיפה המסוימת. במצב החקיקתי הקיים ישנה עדיין הגבלה ממשית בנושא זה, עקב האופי האישי המיוחס לפי הדין להשתתפות ולהצבעה באסיפה הכללית של האגודה השיתופית; אך יצוין שוב, כי הרחבה בצווים נוספים נדרשת כאן עקב צרכי המציאות הקיימת, כעולה גם מהשאלה הנוכחית.