שי

העלאת דמי השמירה במסגרת הצבעה על תקציב הישוב

שלום. במסגרת הצבעה על תקציב 2013 העלה הוועד את הצורך להעלות את התקציב המיועד לאגרת שמירה הדבר הופיע בסעיף שמירה כאשר צוין הסבר שאומר "הגביה תעודכן בהתאם להיקרויות ב20 ש"ח לחודש".כלומר לא בוצעה פניה בנפרד לחברים על העלאת מיסי הישוב אלה הדבר הובלע בתוך הצבעה על התקציב.לפי הפרסום בסוף הצעת התקציב- "הצעות להחלטה: 1. לאשר את תקציב האגודה השיתופית לשנת .2013 2. לאשר את פעילות ועד ההנהלה על בסיס התקציב המאוחד לשנת 2013 שהוצג בפני האסיפה". לי זה נראה לא דמוקרטי ולא חוקי ויצור מצב שאין יותר הצבעה על העלאת מיסים אלא שכל שנה יעלו את המיסים במסגרת הצעת התקציב.שאלתי האם זה חוקי או שיש צורך בהצבעה נפרדת על העלאת מיסים. בנוסף- ההצבעה היתה במרץ והועד גבה בחודש אפריל גביה רטרואקטיבית מינואר האם הגבייה הינה חוקית? תודה מראש שי

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! בעוד "מס" ו"ארנונה" הינם תשלומי-חובה כלליים ולמיגוון יעדים רחב – "אגרת שמירה" חייבת להיות תואמת להוצאות הדרושות למימון השמירה ביישוב; זאת, משום עצם מהותה של "אגרה" כצמודה לשירות המסויים ולעלויותיו וכן משום מאפייניו המיוחדים של השירות המדובר. כפי שאין לנצל כספי אגרת-שמירה שניגבו, אלא לצורך הסדרת השמירה – אין לפגוע בביצוע תקין ושוטף של השמירה במתכונתה הנדרשת; מכך מתחייב המימון המלא הכרוך בהסדרת השמירה, גם אם התייקרויות בתחום זה מקדימות את הליכי הכנת התקציב השנתי ואישורו ( עם הצורך בכיסוי כספי לגבי חודשי-עבר אחדים, שחלפו בינתיים ). אם במקרה המתואר בשאלה, אכן נובעת התוספת מהתייקרות, ואם סכום התוספת, הצנוע יחסית, תואם את שיעור ההתייקרות – אזי אין מדובר בהעלאת מסים בדרך עקיפה, אלא בעדכון מתחייב של מימון פעילות חיונית. לפיכך, כל שראוי לבחון ולהציע כאן, הם אלה: 1) ניהול נושא מימון השמירה וכיסוי הוצאותיה – בחשבון נפרד ומיוחד. 2) בדיקה של גורמי-ביקורת ביישוב, לגבי מתכונת השמירה וסדריה, מבחינת יעילות ועלויות, תוך בירור הצורך בהקמת ועדה מיוחדת לליווי שוטף בנושא החשוב. 3) מתן פרטים לציבור התושבים, או לפחות למתעניינים מביניהם, לגבי כל התייקרות או תוספת עלויות בתחום השמירה.

שי

אני מודה לך מאוד!