פאני לוי

בקשתי לפרוש מהאגודה בשל קושי במימון התשלום ועוד .. (יש לציין שבמועד החתימה נאמר שהישוב חקלאי והישוב כלל לא חקלאי )

לטענת הישוב אני חייבת לשלם מס אגודה גם אם פורשת מהאגודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מוסבת תשומת-הלב לשני נושאים שנדונו בתשובות קודמות בפורום זה: (א) יש לבחון היטב ומראש את ההשלכות המעשיות של פרישה מאגודה יישובית, הן במישור הכספי והן במישור החברתי. במישור הכספי אמורה להיחסך ההוצאה על "דמי-חבר" לאגודה ( הזכאית לגבותם רק מחבריה ), אך מאידך – נותרת מחויבות לשלם לאגודה על שירותים חיוניים ומקובלים שהיא נותנת לכלל תושבי היישוב. החיסכון בדמי-חבר עלול להימחק, עקב דרישה לתשלומים בשיעורים סבירים לתושב-שאיננו-חבר, והכדאיות ביציאה מהאגודה עלולה לעמוד בסימן-שאלה כבר עקב ההשלכות החברתיות מול המשפחה שהוציאה את עצמה מהכלל ביישוב. (ב) "מסי אגודה" או "מסי יישוב" הם שמות מקובלים לכלל החיובים השוטפים הנדרשים ע"י אגודות יישוביות, אך יש לדרוש את פירוטם ( לפי הגדרות וייעודים ׂ) וכן את ביסוסו ואת דרך חישוב שיעורו של כל פריט-תשלום נדרש.