נעם קדמן

מורשי חתימה לנושא מס"ב

על פי התקנות נגרדת חתימה של 2 מורשי חתימה על כל המחאה אפילו של 50 ש"ח. משלוח מס"ב שהינו הוראת תשלום גם על מאות אלפי שקלים, יש ונדרש מורשה חתימה יחיד לביצוע. כלומר מספיק התקן יחיד של מורשה יחיד למשלוח המס"ב. האם אין דין משלוח המס"ב כדין כל התחייבות/תשלום בשם האגודה ולפיכך צריך שיהיו שני התקנים על שם שני מורשי חתימה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! פעולות הנעשות ע"י אגודה שיתופית באמצעות שירותי מס"ב ( מרכז סליקה בנקאית ) עשויות להקל על צדדים טכניים וארגוניים של ביצוע, אך אין בהן כדי להפחית מהחובה לקיים את הנדרש לקיום בר-תוקף של חתימת האגודה, בכל מקום שזו נדרשת – טעמיה של חובה זו עומדים בעינם. בכל מקרה של צורך בחתימת האגודה ליצירת התחייבות, לתשלום מצדה או לחיוב חשבונה – נותרת בתוקפה המחייב ההסמכה-הדרישה לגבי חתימות מורשים. בנוגע לפעילות מסוג זה, לרבות בשאלות הנוגעות לגבייה ולקבלת כספים לזכות האגודה ( להבדיל מפעולות חיוב ), ניתן להתייעץ עם ברית-הפיקוח אליה קשורה האגודה, או לרואה-החשבון המבקר - אם מונה כזה במקומה.