יעקב כהן

אגודה שיתופית - איך ניתן לבטלה?

בשכונה /בו אנו גרים יש אגודה שיתופית אשר מונעת ממס' דיירים לבנות בניין ברחוב ( ברחובות סמוכים נבנו בניינים לאחר ביטול האגודה השיתופית ) איך ניתן לבטל את האגודה ברחוב שלנו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! אגודה שיתופית רשומה קיימת כתאגיד, עד למחיקתה בעקבות הליכי פירוק; פירוק אגודה שיתופית הינו בסמכות רשם-האגודות-השיתופיות, ובין התנאים למתן צו-פירוק – גם גיוס רוב מתאים מחברי-האגודה. לגבי הנדרש לפירוקה של אגודה, בכלל – מופנית תשומת-הלב לתשובות שניתנו בפורום זה לשאלות מהתאריכים 15/11/18 ו-24/7/12, ולגבי אגודת-שיכון האמורה לעמוד בלב השאלה הנוכחית – לתשובות שניתנו ע"י מנהל-הפורום לשאלות מ-29/11/18 ו-15/3/13. אם במקרה זה מדובר באגודה שיתופית לשיכון, מוצע לבחון לא רק את הסיכויים להביא לפירוקה, אלא במקביל - את האפשרות להתמודד עם הנהלת האגודה "מבפנים", הן בהידברות והן בנקיטת צעדים משפטיים בעזרת עו"ד הבקי בנושא; זאת - במיוחד אם יתברר, כי מדובר באותה אגודה שיתופית לשיכון, אשר בהסכמתה או מולה נעשו צעדי-בנייה ברחובות הסמוכים, כנזכר בשאלה: אם אכן כך - עשוי הדבר לבסס גם טענת אפליה פסולה. בנוסף, ומכל מקום: נראה כי יש מקום לבירור תכנוני ולבדיקה משפטית בהקשר למצב הזכויות במקרקעין, במגמה למצוא דרכים אשר יסללו את הדרך לבנייה המבוקשת, אף ללא הסכמת האגודה או למרות עמדת-סירוב מצדה. בהקשר זה: אם האגודה איננה נפגעת מהבנייה המבוקשת, ולבנייה דומה ישנם תקדימים בסביבה הקרובה – עמדת כל רשות, ביצועית ואף משפטית, אמורה שלא לאפשר לאגודה לנקוט עמדה של "לא לי יהיה ולא לכם".