רן חרמש

הם יש סתירה בין דרישות תקנות האגודות השיתופיות וחוק הלבנת הון בנושא מורשי חתימה

מאז שנוסדה האגודה השיתופית לשיכון שלנו ב-1936 היו לה 2-3 מורשי חתימה. לאחרונה התחלף הוועד וקודמו העביר לחדש מסר כאילו חייבים חשבונות האגודה בבנק להרשם על שמו של אדם אחד, היו"ר, זאת במסגרת המאבק נגד הלבנת הון. האם זה המצב או שניתן להמשיך בנוהל הקודם, כלומר 2-3 מורשי חתימה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כאמור בשאלה עצמה, מדובר ב"מסר" אשר מקורו בוועד-ההנהלה הקודם, "כאילו" יש צורך בהסבת חשבון-בנק של האגודה השיתופית לבעלות של יו"ר-הוועד. מסר מוועד-קודם המתייחס לבנק בו מתנהל חשבון האגודה, מצריך... פנייה לסניף-הבנק לבירור העניין לאשורו; יש להניח, כי ממילא קיים, ואף מתבקש, קשר עם הסניף הנ"ל. למקרה הצורך, ניתן יהיה לפנות למנהל-הסניף ואף לייעוץ המשפטי האזורי של הבנק; יש להניח, כי אף אם יתברר שיש ממש במסר שהעביר הוועד הקודם – לא יהיה צורך בפנייה גם לרשות הממונה על יישום "חוק איסור הלבנת הון". מכוח החוק הנ"ל הוטלו דרישות על פתיחתם ועל ניהולם של חשבונות תאגידים, במטרה למנוע ניסיונות להלבנת-הון; ברם, חשבונות-בנק ממשיכים להתנהל בבעלות תאגידים שונים, לרבות אגודות שיתופיות. עם זאת, יתכן כי לגבי האגודה המדוברת התעורר בבנק קושי מסוים, אך גם דבר זה יובהר בעקבות פנייה לסניף-הבנק.