שרי חמו

יו'ר ועד חקלאי ועוד שני חברי אגודה התפטרו והגישו מכתב למזכיר הישוב?

האם חברי הוועד צריכים לכנס ישיבה לרשום פרוטוקול ולהודיע לרשם ? כמה זמן יש לחכות עד שיכנסו חברים הבאים בתור ? האם שני חברי הועד הנותרים שאחת מהם קיבלה בבחירות את רוב הקולות היא תמונה ליו"ר בלי הצבעה חוזרת בין חברי הוועד שנכנסים ללהחליף את אלה שהתפטרו.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תקנת-משנה 25(א) של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )" קובעת: "נתפנה מקומו של חבר הועד תוך תקופת כהונתו של הועד – יבוא במקומו המועמד שקיבל את המספר הגדול ביותר של קולות בבחירות לועד לאחר חברי הועד שנבחרו"; זאת – "ללא צורך בהחלטה נוספת." כל ממלא-מקום כאמור, "ייכנס לתפקידו כחבר הועד תוך 14 ימים מיום שנתפנה מקום חבר הועד, או במועד כינוסה הראשון של ישיבת הועד שלאחר התפנות המקום – לפי המוקדם." לפי תקנת-משנה 24(ב) של התקנות הנ"ל, בחירת יו"ר- הוועד נעשית ע"י חברי-הוועד בהתכנסותם הקרובה. במקרה המתואר בשאלה, אם אין הוראה אחרת בתקנון-האגודה על אופן בחירת יו"ר-הוועד – ייבחר יו"ר חדש לפי תקנת-המשנה 24(ב).