ברק

אגשח מייסד אגש"ח בע"מ

שלום. כאשר אגודה שיתופית חקלאית מייסדת אגש"ח בע"מ, מה זה אומר לגבי החברים בה? האם כאשר קיבוץ מייסד אגש"ח בע"מ, אז מי שחבר קיבוץ בהכרח גם חבר אותו אגש"ח בע"מ שהקיבוץ הוא המייסד שלו? ומה בעצם ההבדל בין אגש"ח המוגדר קיבוץ לבין אגש"ח בע"מ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כל אגודה שיתופית רשומה הינה "בערבון מוגבל", והקיצור בע"מ מופיע בסיומת שמה המלא. כאשר אגודה שיתופית חקלאית ( בקיצור הנהוג – אגש"ח ) המסווגת כקיבוץ, משתתפת בייסוד תאגיד חדש כלשהו, או מצטרפת לתאגיד קיים כחברה או בעלת-מניות – מן הראוי כי תינתן על כך הודעה מראש לחבריה בצירוף הסבר מתאים; ככלל, צעד בלתי שגרתי כאמור אף דורש דיון והחלטת-אישור של האסיפה הכללית. כל זאת – עקב עניינם הכללי והכולל של חברי-הקיבוץ בפעילויות אגודתם, על הזכויות והחבויות הכרוכות בהן, גם אם החברות בכל תאגיד נוסף הינה של אגודת-הקיבוץ ולא של חבריה.