צבי לב

ניגוד עניינים של אדם הנבחר באסיפה הכללית של אגודה שיתופית

עקב התפטרות של אחד מחברי המזכירות של האגודה השיתופית, המזכירות רוצה למנות כחבר מזכירות את הבא אחריו בהתאם לבחירות הכלליות שנערכו. התעוררה שאלה כיוון שלמשפחתו של החברה (שהינו אב המשפחה) קיים חוב כספי כלפי האגודה השיתופית. האם הנ"ל יכול להתמנות כחבר מזכירות, שמא נמצא בניגוד עניינים הפוסל אותו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כל חבר ועד-הנהלה באגודה יישובית צפוי לניגוד עניינים בעניין זה או אחר, ככל הנובע מיחסיו ומהתנהלותו כחבר האגודה וכתושב המקום. גם אם קיים חוב כספי לאגודה, מצד החבר או מצד קרובי משפחתו – הוא מנוע מהשתתפות בדיונים בנושא ( כולל, כמובן, מהצבעה ), אך בכך בלבד אין יסוד לפסילתו מכהונה. עם זאת, ראוי כי הטיפול בנושא חוב המשפחה של חבר-הוועד יהיה במעקב ובבקרה של ועדת-הביקורת של האגודה, ואם אין כזו עדיין – במעקב של ברית-הפיקוח ( או רואה-החשבון המבקר, אם מונה כזה במקומה ); זאת – לשם שקיפות כלפי הציבור ולמניעת לזות-שפתיים, שהינן גם מעניינו של החבר עצמו.