קיבוצניק

השכרת בית בשטח הקיבוץ

שלום רב, אני מתגורר בקיבוץ שטרם עבר שיוך קנייני ובניתי את הבית מכספי שלי בשטח הקיבוץ (לא הרחבה). אני מעוניין להשכיר את הבית (זהות השוכר תהיה מוסכמת על הקיבוץ) עקב רילוקיישן ולטענת הקיבוץ אין באפשרותי לבצע זאת ישירות מול השוכר אלא דרך הקיבוץ (שיגבה את התמורה ויעביר אליי) מפני שהדבר יגרום לבעיות מול רמ"י , כל עוד אין שיוך. מבקש לדעת האם הדבר נכון והאם קיים סימוכין לעניין זה ? תודה מראש .

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! השכרה של בית-מגורים בחלק מרכזי של קיבוץ, המיועד למגורי חבריו – אמורה להיות כפופה למיגבלות, ולפחות לתיאום מוסכם עם הקיבוץ, במיוחד כאשר מדובר בהשכרה לתקופה ארוכה, כצפוי במקרה של חבר הנעדר עקב "רילוקיישן". יד "חופשית" מדי בנושא רגיש זה, עלולה לפגוע בערכים קיימים בקיבוץ – חברתיים ונכסיים. בנוסף, גם מעניינו של כל שוכר מיועד – כי שכירותו ארוכת-הטווח לא תהיה נתונה לסיכוני צעדים, העלולים לבוא מצד "רשות מקרקעי ישראל" ו/או מצד הקיבוץ עצמו; הסדר שכירות אשר נעשה בהסכמת הקיבוץ ואף באמצעותו – הוא גם לתועלת השוכר. בנתונים אשר פורטו בשאלה אין לראות נזק מבחינת החבר-השואל, ויתכן כי מבחינתו - שילוב הקיבוץ הוא אף מתחייב. תשומת-הלב מופנית, גם לשם השוואה, למקרה שהועלה בשאלה מיום 4/4/19 ולתשובת מנהל-הפורום שם.