מלי

הפליה בקיבוץ- האם רשם האגודות מוסמך לדון

שלום רב, אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי בשאלה האם רשם האגודות השיתופיות מוסמך לדון בטענה שאדם הופלה לרעה על ידי הקיבוץ ולכן לא הועלה להצבעה לחברות בקיבוץ. הקיבוץ טוען שהרשם בכלל לא מוסמך לדון בטענת אפלייה אלא רק בטענה של התנהגות הדדית של הקיבוץ והחבר . האם הקיבוץ צודק? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בנסיבות של טענת אפליה בנושא מועמדות לחברות בקיבוץ, כעולה מהשאלה – מוצע לפנות לעזרת עו"ד, לפחות לייעוץ ולניסוח פנייה מתאימה לקיבוץ, בשלב ראשון. במצב המתואר בשאלה, כאשר עדיין אין קשר של חברות – יש להניח כי אין תחולה להוראות תקנון-הקיבוץ, ואזי אין תחולה גם לסעיף הבוררות שבו. יש להניח, כי עורך-הדין, אליו תיעשה הפנייה המוצעת, יבחן את מערכת הנסיבות, את העובדות העומדות בבסיס טענת האפליה, את עמדת הקיבוץ ( ככל שניתן לבררה ), את תקנון-הקיבוץ ואת שאלת המקום והעיתוי לנקיטת הליך משפטי: יתכן כי בנסיבות המקרה - בירורו הפומבי בבית-המשפט יהיה אף פחות רצוי לקיבוץ. עם כל זאת, בכל שלב חשובה הבחינה המעשית, תוך הדגשת המטרה להשגת חברות, וזאת ברוח טובה העשויה גם להביא להצבעה מוצלחת באסיפת החברים.