מאשה

יציאה מהחברות באגודה שיתופית

שלם רב אני חברה באגודה שיתופית בישוב בגליל מעל 7 שנים מאז שעברתי ובניתי בית מרגישה לאורך השנים שהתנהלות כספית של הישוב ממש לא עונה על צרכים של רוב התושבים , בגלל שאני ישוב קטן מחובר לקיבוץ יש גרעין המשפיע והקובע אין לי את היכולת להלחם ומעדיפה לצאת מהחברות . נאמר לי שאת המסים אני אצטרך לשלם בכל מצב על פי החוק ( מדובר על תנועת נוער שילדי לא משתתפים שנים, פעילויות שאנחנו לא שם, הוצאות כאלה ואחרות שאין לי קשר לכל זה ) אם זה נכון ואם באמת אפשר לעשות עם זה משהו מבחינה משפתית תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! השאלה משלבת שאלות-משנה הצריכות בירור עובדתי, טרם קבלת החלטה: ראשית, מכיוון ש"מיסים" של יישוב שיתופי או קהילתי הינם מונח עממי הכולל סוגים שונים של תשלומים – יש לברר, מראש, את שיעורו של כל פריט ואת ביסוסו הנטען ע"י דורשי התשלום. יציאה מחברות חוסכת בוודאות את דמי-החבר לאגודה, אולם פריט זה הינו בסכום צנוע יחסית. ככל ש"מיסי היישוב" כוללים ארנונה לוועד המקומי ו/או למועצה האזורית, כמוטל על כל תושב – ברור כי יציאה מחברות באגודה לא תשפיע על חלק זה. נותר לבירור ולמיקוח – אותו שיעור הנדרש בגין שירותים קהילתיים, אשר לגביהם יש לבדוק גם את מסמכי הרכישה, הבנייה וההשתכנות, שמא נכללת בהם התחייבות המבססת את הדרישה הקיימת בנושא זה, כולה או חלקה. גם אם נותרת בעינה דרישה לתשלום בעבור שירותים מקובלים ובשיעורים סבירים – עדיין יש מקום לבחון, האם הימנעות מקבלת שירותים כלשהם ע"י השואלת ומשפחתה, עשויים לחסוך דבר לאגודה; בנוסף – במקרה מוצדק, ניתן לבקש גם התחשבות בנסיבות מיוחדות, ככל שישנן. יוזכר כאן שוב, כי פרישה מחברות עלולה ליצור קשיים במישור החברתי, ולפגוע גם בבני-משפחה צעירים – דבר המצריך שיקול דעת זהיר, טרם נקיטת צעד מרחיק-לכת כפרישה מחברות. לגבי כל האמורים לעיל – מוסבת תשומת-הלב לתשובות שניתנו בפורום זה לשאלות בנושאים הנזכרים, לרבות השאלות מהתאריכים 27/3/2019, 29/8/2018, 31/7/2018 ו-22/11/2014.